Kamperen met kinderen: een complete gids voor gezinsvriendelijk buitenplezier

Met de kleintjes de wildernis in trekken is een hele opgave, vooral als het voor de eerste keer is. Ooit was ik als kind aan het kamperen met mijn ouders, en nu ben ik moeder van een peuter die binnenkort kennis zal maken met de wonderen van kamperen.

De eerste kampeertrip van uw kind is een avontuur, maar het kan lastig zijn om er mee om te gaan. Je wilt hun eerste kampeertrip goed beginnen, zodat je kinderen samen met jou verliefd zullen worden op kamperen.

Met zorgvuldige planning en input van uw kinderen kunt u herinneringen creëren die een leven lang meegaan, en uw kinderen zullen zich afvragen wanneer de volgende reis zal zijn.

Blijf lezen voor een uitgebreide gids om kamperen met kinderen leuk en gemakkelijk te maken!

kamperen met kinderen

Laat uw kinderen kennismaken met kamperen

Voordat je naar de camping gaat, praat over kamperen thuis. Vertel ze wat ze kunnen verwachten en lees kampeerverhalen. Dit zijn enkele geweldige boeken over kamperen om uw kinderen te leren wat ze zullen ervaren:

Oefen thuis

Het beste wat u voor uw kinderen kunt doen, is thuis een ‘nepkamp’-reisje maken. Gebruik de manier van kamperen die u gaat gebruiken. Zet een tent op in de achtertuin als je gaat kamperen in een tent, of laat de kinderen in je camper op je oprit slapen.

Betrek de kinderen bij het inpakken

Hoewel het verleidelijk is om alles voor je kinderen in te pakken omdat het sneller gaat, is het van cruciaal belang om ze bij het inpakproces te betrekken.

Praat over elk item dat je inpakt en waarom ze het nodig hebben, zodat ze begrijpen waar elk item voor dient. Vergeet niet te vragen of ze iets speciaals mee willen nemen en luister naar hun inbreng.

Vraag hen wat ze willen eten en doen

Kinderen zijn kleine mensen met voorkeuren, interesses en verwachtingen. Als u uw reis plant rond de interesses van uw kinderen, zal de zeiltocht soepeler verlopen dan wanneer u elk aspect ervan probeert te beheersen.

Help ze begrijpen dat er misschien beperkingen zijn (ze zullen niet op ijs moeten leven), maar als ze zeggen dat ze uitkijken naar hotdogs, s’mores en zwemmen, kun je je dag eenvoudig plannen op basis van wat ze willen. leuk vinden.


Kies een kindvriendelijke camping

Niet alle campings zijn ideaal voor kinderen, dus als u er een kiest die kindvriendelijk is, wordt uw reis veel comfortabeler voor zowel u als uw kinderen.

Kies een ontwikkelde camping

De eerste kampeertrip van uw kind is niet het moment om te gaan kamperen in de bossen in het achterland. Kies een ontwikkelde camping. Beyond the Tent heeft veel ontwikkelde campings op de pagina’s van State en National Park beschreven, dus je hebt genoeg om uit te kiezen!

Dichtbij de speeltuin

Als je met kinderen kampeert, is het kiezen van een camping met speeltuin een must. Idealiter ligt uw camping zo dicht mogelijk bij de speeltuin, zodat u vanaf uw camping de kleintjes kunt zien spelen.

Dicht bij badkamers

Of uw kind nu nieuw is met zindelijkheidstraining of al een tijdje getraind is, als u ervoor zorgt dat uw kinderen weten waar de dichtstbijzijnde badkamer zich bevindt, wordt uw reis veel ontspannender. (Pro-tip: vermijd campings aan de voet van heuvels in de buurt van badkamers, omdat de afvoer van de riolering zich op uw camping kan verzamelen.)

kamperen met kinderenkamperen met kinderenkamperen met kinderen

Selecteer de beste kampeeruitrusting voor uw kinderen

Raadpleeg deze kampeerchecklist bij het selecteren van de kampeerspullen voor uw kinderen. Deze lijst biedt een uitgebreide checklist voor uitrusting, gerangschikt op leeftijd.

Koop uitrusting die geschikt is voor de leeftijd

De uitrustingslijst van je 2-jarige zal er een beetje anders uitzien dan die van je 12-jarige.

Het wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen dat kinderen jonger dan 3 jaar in slaapzakken slapen vanwege verstikkingsgevaar. Dat zouden de kleinste kampeerders moeten hebben draagbare slaapzakken. Dit zijn de beste kinderslaapzakken, geselecteerd voor elke leeftijd.

Pak uw kinderen een stoel in

Uw kinderen moeten een comfortabele stoel hebben die ze hun eigen kunnen noemen terwijl ze s’mores roosteren rond het kampvuur. Dit zijn de beste campingstoelen voor kinderen.

Geef prioriteit aan vochtafvoerende kleding

Dit geldt voor iedereen op uw kampeertrip, vooral de kleintjes die graag rondrennen en bezweet worden. Vochtafvoerende kleding zorgt voor comfort.

REI heeft een uitstekende selectie van vochtafvoerende kinderkleding.

Pak stevige antislip, waterdichte schoenen in

Als uw kinderen door de modder rennen en door onbekend terrein wandelen, a stevig paar waterdicht, antislip schoenen kunnen het verschil maken.

Kleed kinderen in lagen

Als u in lagen gekleed bent, moet uw kind ook lagen dragen. Ze hebben misschien meer lagen nodig dan jij, omdat de kans groter is dat ze rondrennen en het warm krijgen op koele lente- en herfstdagen.

Vermijd oververpakking

Dit lijkt misschien moeilijk, omdat je een enorme checklist hebt met spullen die je voor je kinderen moet inpakken. Het laatste dat u echter wilt, is dat uw camper of auto zo vol staat dat u niets kunt vinden.

Een goede manier om te voorkomen dat je te veel spullen meeneemt als je met kinderen kampeert, is door zo vroeg mogelijk te beginnen met inpakken, zodat je voldoende tijd hebt om na te denken over wat je wel en niet nodig hebt.


Activiteiten die u kunt doen als u met kinderen kampeert

Als u eenmaal op uw camping bent aangekomen, heeft u zeker een plan nodig om de kinderen te vermaken. We hebben een bomvolle lijst met 99 leuke kampeeractiviteiten en spelletjes die ervoor zorgen dat uw gezin een geweldige kampeervakantie zal hebben. Hier zijn nog een paar ideeën:

Breng een kinderzwembadje mee

Een kinderzwembadje inpakken voor de kleintjes is een geweldige manier om de jongste kampeerders te vermaken en ze nat te laten worden en te laten spetteren zonder bang te hoeven zijn dat ze verdwalen in grote watermassa’s.

Verander kampklusjes in spelletjes

Als je meer dan één kind hebt, kun je ze laten racen om te zien wie het meeste kan opruimen. Of je kunt ze tegen je laten racen. Maak van afwassen een race.

Speel een liedje en daag de kinderen uit om het opruimen af ​​te ronden voordat het voorbij is, of daag ze uit om een ​​klusje te klaren met hun ogen dicht. Wees creatief: de opties zijn eindeloos.

Vertel kampvuurverhalen

Maak de nacht onvergetelijk door kampvuurverhalen te vertellen die uw kleintjes nooit zullen vergeten. Misschien geven ze ze zelfs door aan hun kinderen!

Maak kamperen leerzaam

Zelfs als uw kleintjes geen thuisonderwijs krijgen, is kamperen de perfecte educatieve mogelijkheid. Hier zijn enkele voorbeelden van manieren waarop u kamperen leerzaam kunt maken:

  • Maak wandelingen in de natuur in de omgeving en leer uw kind over de verschillende wilde dieren en de geluiden die ze maken.
  • Houd uw ogen open voor historische bezienswaardigheden en interactieve bezoekerscentra in nabijgelegen parken
  • Neem boeken mee om te lezen tijdens het kamperen met kinderen
kamperen met kinderenkamperen met kinderenkamperen met kinderen

Veiligheidstips bij het kamperen met kinderen

Veiligheid moet altijd uw eerste prioriteit zijn, vooral als u met kinderen kampeert. Hier zijn enkele tips om uw kleintjes veilig te houden tijdens uw kampeertrip.

Houd uw camping goed verlicht

U kunt misschien in het donker over uw camping navigeren, maar uw kinderen hebben het misschien moeilijk. Kinderen worden ook vaak bang in het donker, dus pak in extra verlichting om rond te hangen op uw camping.

Zorg voor een noodplan en -pakket

Maak een plan voor het geval zich een noodsituatie voordoet. Bespreek ook wat u moet doen bij slecht weer of een natuurramp.

Zorg ervoor dat u altijd een noodpakket bij u heeft als u met kinderen kampeert.

Geef iedereen een fluitje en/of walkietalkie

Als uw kind toevallig afdwaalt, heeft een overlevingsfluit zal het gemakkelijker maken om ze te vinden. Fluitjes kunnen worden gebruikt om iedereen in de buurt te waarschuwen voor mogelijke gevaren in de omgeving. Misschien wil je ook inpakken walkietalkies als uw kind geen mobiele telefoon heeft (of als u geen toegang heeft tot mobiele diensten).

Volg het Buddy-systeem

Laat uw kinderen nooit alleen ronddwalen zonder een maatje. Kleine kinderen moeten altijd vergezeld worden door een volwassene of een verantwoordelijke oudere broer of zus.

Vertel uw kinderen dat ze uw schoenen aan moeten houden

Uw kinderen moeten weten dat ze hun schoenen altijd aan moeten houden. Herinner ze eraan dat het gemakkelijk is om per ongeluk op een bij of een stuk glas te stappen.

Andere tips

Hier zijn enkele andere belangrijke veiligheidstips:

  • Laat kinderen nooit zonder toezicht in de buurt van water komen
  • Leer uw kinderen over giftige planten en wilde dieren
  • Zorg ervoor dat uw kinderen weten dat ze alleen schoon, gefilterd water mogen drinken
  • Leer uw kinderen over vuur en houd altijd de kleintjes in de buurt van de vuurplaats in de gaten
  • Laat uw kinderen niet in de tent eten, omdat dit beren en andere dieren in uw slaapruimte kan lokken
  • Schrijf uw campingnummer op de hand van uw kind, voor het geval uw kind verdwaalt en hulp nodig heeft bij het vinden van de weg terug
kamperen met kinderenkamperen met kinderenkamperen met kinderen

Een familie-uitje om nooit te vergeten

Kamperen met kinderen hoeft met de juiste planning niet stressvol te zijn. Met bovenstaande tips gaat jouw gezin op pad voor het avontuur van hun leven en zullen ze er nog jaren over napraten. Op zoek naar meer tips voor kamperen met je kinderen? Bekijk deze hacks voor kamperen met kinderen.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Tipi-tent.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart